Titel: Det här är ingen jävla kärlekshistoria

Estimerad längd: 100 minuter

Budget: Estimerad 15 miljoner

Regi: Victor Lindgren

Manus: Nikita Rissanen och Victor Lindgren – EN ADAPTION AV NIKITAS NOVELL ”KBK”

Fotograf: Maria Von Hausswolf

Produktionsår: 2017

Genre: Drama

Bolag: BAUTAFILM AB, Therese Högberg, tfn 070-744 44 72, therese@bautafilm.se

Synopsis

Det här är ingen jävla kärlekshistoria är berättelsen om Mark som träffar Leo, och den intensiva kärleksrelation de inleder på behandlingshemmet. Den intima, råa och vackra, enligt vårdarna destruktiva relationen på hemmet ställs i kontrast mot förortsfasader och kärnfamiljer mot vilka Mark har blivit ett främmande objekt. Han varken kan eller orkar smälta in under permissionerna. Efter att Leo tagit en överdos får relationen ett abrupt slut och i frånvaron av Leo börjar Marks mörker att krypa tillbaka. Samma kväll rymmer Mark och i gränslandet mellan verklighet och dröm återförenas de, håller varandra i handen och kläcks, ur sina hudar, till drakar. De är inte längre ensamma, de är drakar som byggt en mur mot omvärlden. Det är sant, kärlek är den drog som fyller mörkret med ljus, och allt annat är substitut. Men det här är ingen jävla kärlekshistoria. Det är på riktigt.

 DHÄIJK - bild WEB 3

Intentioner

Jag fick läsa Nikita Rissanens novell KBK och blev djupt berörd. I det smutsiga och  fula fanns något vackert. Tydliga scener som jag inte kunde skaka ur skallen. En välformulerad rå kärlek mellan två personer som verkligen behöver den. Jag kunde inte släppa denna fula kärlekshistoria och började göra om den till en långfilm. Scener förtydligades, scener tillkom, bitar föll på plats och jag hade till slut en någorlunda hel historia som jag nervöst pitchade för Nikita och till min stora glädje älskade han den.

Jag vill behålla karaktärerna, tonen, smutsen och jag vill förtydliga kärlekshistorien mellan Mark och Leo. Jag vill förtydliga deras plats i världen eftersom jag tror alla kan känna med dem, jag tror alla kan förstå dem, oavsett hur destruktiva och deprimerade de än må vara.

Den ursinnigt starka kärlek som uppstår dem emellan kan inte uppstå någon annanstans. De blir för varandra en anledning att överleva. Att de finner mod och mening i varandra. Jag vill att världen utanför, familjen och personalen på vårdhemmet ska bli deras motståndare.  Det ska vara tydligt för oss som ser filmen att Mark och Leo är bra för varandra, vi och de förstår det men vårdare och föräldrar fattar ingenting.

Jag vill utveckla historien till en långfilm. Ett fantastiskt drama där vi kastas mellan liv och död. Jag tror så sjukt hårt på det här.

Kram! //Victor Lindgren

Det här är ingen jävla kärlekshistoria

Ladda ned komprimerat manus här

DHÄIJK - bild WEB 4

Mood-film

Det här är ingen jävla kärlekshistoria – moodboard

Nikita victor - version 2

Nikita Rissanen, Victor Lindgren

Victor Lindgren

Regissör, manus

Victor har jobbat med lm sedan gymnasiet. Först vid sidan om sitt jobb som betongarbetare, sen som TV- medarbetare (där lönen finansierade hans kort filmer), sen som “Filmkonsulent för barn och unga” på Film i Västerbotten, för att slutligen starta produktionsbolaget Bautafilm där han idag arbetar som regissör. Victors har under de senaste åren etablerat sig som en av Sveriges mest lovande och produktiva regissörer.

2013 hade Victors omtalade “Ta av mig” premiär på Berlinale och vann där Teddy Award. Filmen har sedan dess visats på ca 70 festivaler jorden runt och vunnit era priser.

Victors två senaste kort lmer “Jag vill nå dig” och “Fiskar har inga känslor” blev klara 2015 och distribueras genom Svenska Filminstitutet (SFI). Jag vill nå dig tävlade i ”startsladden” på Göteborgs filmfestival och vann ”1 KM film” på Stockholms filmfestival. Båda lmerna är upplockade av Folkets Bios satsning “C/O Folketsbio”.

Victor brinner för att berätta om människor. Karaktärsdrivet drama som inte värjer sig för svärta och smärta, utan visar livet så som det faktiskt är, med alla dess skavanker, knepiga relationer, misslyckanden och orättvisor. Men även glädjen, solidariteten och kampen för det vi tror på. Det finns ofta en politisk underton, en orättvisa att belysa eller en norm att ifrågasätta, och han tar ofta ställning för den lilla människan som annars förblir osynlig i periferin.

Se Victors filmer här: www.bautafilm.se/victor

Victor nikita bild hemsida

Nikita Rissanen

Manus

Nikita Rissanen föddes 1986. Hon ansåg sig i tidig ålder vara ett geni och bara sju år gammal satte hon tillsammans med sin syster upp det egenskrivna stycket ”Musen, Katten och den gyllene osten” för en överväldigad publik.

Uttråkad flyttade hon, efter två års studier (2006-2008) på den prestigefyllda skrivarutbildningen på Nordens Författarskola Biskops-Arnö, till Kyoto, Japan. För att undersöka om Murakamis metafysiska mellanrum verkligen existerade. Kulturchocken och språkförbistringen till trots stannade Nikita två år för att överdosera på falkar, tempel, skyskrapor – och karaoke.

2010 återvände hon till Sverige, studerade på Malmö Högskola och skrev under några månader färdigt ett manus som följande vår blev antaget för utgivning.

2012 debuterade hon sedan med det glittrande science-fictionkammarspelet ”Evigheten, syster”, på Modernista.

Nikita fick våren 2013 ett arbetsstipendium från Sveriges Författarfond, bestämde sig för att undersöka det sista väderstrecket och flyttade till Umeå.

Hen arbetar för tillfället med att färdigställa en novellsamling, och tillsammans med regissören Victor Lindgren också på filmen Det Här Är Ingen Jävla Kärlekshistoria, baserad på Nikitas novell KBK.

Victor och tess hemsida

Victor Lindgren, Therese Högberg

Therese Högberg

Producent

Therese är född och uppvuxen i Lycksele, Västerbottens inland och har jobbat med kommunikation och media sedan år 2000. Som projektledare, Public Relations manager, kommunikatör och inslagsproducent inom TV.

Efter några år i USA är hon tillbaka i norrland och sedan 2011 producent och delägare på Bauta lm AB.

Hon producerar både fiktion och dokumentär och har arbetat med många av bolagets filmer som prisats med Teddy Award i Berlin såväl som 1 km- film och Guld- baggenominering hemma i Sverige. 2015 tilldelades
hon själv priset årets Filmhjälte på Umeå Europeiska Filmfestival för hennes insatser för lmindustrin i norra Sverige.

Filmografi:
2015 Jag vill nå dig, Victor Lindgren (15 min), ktion, Producent
2015 Fiskar har inga känslor, Victor Lindgren
(10 min), ktion, Producent
2015 Stoerre Vaerie(Norra Storfjället),
Amanda Kernell, (15 min), ktion, Linjeproducent 2015 Små små bitar, Victor Lindgren (23 min), ktion, Producent
2013 Ta av mig, Victor Lindgren (15 min), ktion, Producent
2013 Mini, Milad Alami (28 min), ktion, Produktionsledare
2013 Tony och Lena, Victor Lindgren (10 min), ktion, Producent
2016 Horungen, Knutte Wester (58 min) dokumentär, Producent
2017 Nikita Forever, Victor Lindgren &
Nikita Rissanen (45 min) ktion,
Producent (Moving Sweden)
2017 Hobby Horse Sisters, Selma Vilhunen
(90/58 min) dokumentär, Samproducent